Om föreningen

Vad är HFF?

HFF är en spelförening som är helt inriktad till figurspel och kortspel. Vi startade i juli 2003. Målet med HFF är att fungera som en samlingspunkt och ett ställe att träffa ny spelare och vänner. Detta sker genom målarkurser, introduktionsspel och regelbundna spelkvällar.

Vad är Figurspel?

För er som inte har någon aning om vad figurspel är så kanske detta kan hjälpa:

“Spelarna styr oftast varsin stor armé bestående av rikt detaljerade miniatyrfigurer. Spelarna måste vara taktiska för att lyckas leda sin armé runt spelplanen och utmanövrera motståndaren. Det finns regelsystem för i stort sett alla tidsepoker och världar man kan tänka sig.Avancerade regelsystem styr hur figurerna flyttas, hur långt kanonerna kan skjuta, om hästar verkligen får gå i träsk eller om en trupp flyr eller inte när deras befälhavare stupar.

Regelböckerna är ofta ganska tjocka, inte sällan på engelska, fyllda med bakgrundsinformation, förklarande texter, mängder av tabeller och poängsystem. Ofta finns det dessutom påbyggnadsböcker som innehåller ännu mer information och regler till en viss tidsepok (t.ex. napoleonkrigen eller 1:a världskriget) eller om en viss typ av figurer (t.ex. orcher, japaner eller nordstatare). Figurspelens spelplan utgörs ofta av naturtrogna miniatyrlandskap som spelarna byggt upp och målat själva.

Åtskilliga timmar går åt till att skapa små realistiska hus, kullar, taggtrådsstängsel, träd och allt annat som kan tänkas finnas där scenariot utspelar sig. Figurerna som används är ofta runt tre centimeter stora, mycket detaljrika och gjorda i tenn. Även de målas noggrant, till en del spel med historiskt korrekta uniformer.”

(Citerat från SVEROK:s hemsida)

Vad spelar vi?

Vi spelar som sagt var figurspel och kortspel. Detta inkluderar bland annat “Warhammer 40k“, “Kings of War“, “Warmachine“, “Hordes“, “Dystopian Wars“, “Blood Bowl” och “Flames of War“.

Vi spelar även kortspelet “Magic the Gathering” i stor utsträckning.

Var? När? Hur?

Vår fina lokal hittar du på Frennarpsvägen 135, Frennarps-gården på övervåningen.
En länk till Frennarps Byskola som ligger precis jämte finns här.

Vi har öppet på helger

Lördagar kl 14:00-18:00

Söndagar kl 12:00-16:00.

Vi har givetvis en medlemsavgift:

120 kr om du är 20 år eller yngre.
300 kr om du är 21 år eller äldre.

För att uppmuntra en jämnare könsfördelning bland medlemmarna betalar kvinnor 120 kr oavsett ålder.

Prisen ovan gäller ett års-medlemskap i föreningen. Du kan även lösa det halvårsvis. Då kostar det hälften av vad det står ovan.

Helårsmedlemskap gäller från 1:a januari till 31:e december.
Halvårsmedlemskap gäller från 1:a juli till 31:e december.

Vill du prova på så är det bara och komma och besöka oss, första månaden är gratis. Så tveka inte! Kom, spela och lär känna nya trevliga spelare.

Ledarguide

Vår förening har en så kallad Ledarguide. Den innehåller vår policy gällande vår syn på droger och alkohol samt uppförande. Vi tillåter inte användning av droger eller alkohol på föreningen då vi vill att föreningen ska vara en trevlig och trygg plats. Vi uppmanar alla medlemmar och föräldrar till medlemmar att läsa detta dokument för att få en bättre inblick i föreningen.

Ledarguide-HFF i pdf-form. 10259498_755980237754635_2011727149_n

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Search